Een zinvol leven leiden is een krachtige gezondheidsmaker gebleken.

blauwdebilt.nl is een nieuw initiatief om van de regio De Bilt een blauwe zone te maken gebaseerd op het concept van Positieve Gezondheid van Machteld Huber.

blauwdebilt.nl wil mensen in de regio verbinden die elkaar versterken in krachtgerichte zorg- en dienstverlening. Door alle gelederen heen: zorg, onderwijs, welzijn en gemeente. Vanuit ieders eigen talenten en ervaringen ontstaat er een gemeenschappelijke brede kijk op gezondheid.

Dit platform is nog in ontwikkeling. Binnenkort vind je hier meer inspiratie en persoonlijke verhalen.  Ben jij ook voor meer gezond- en welzijn? Geloof je ook dat het geheel ontstaat uit de samenwerkende delen? Sluit je dan aan en stuur ons een bericht!

Ben jij ook voor meer gezond- en welzijn? 

Vind je het leuk om mee te doen? Wil je zelf iets initiëren? Of wil je gewoon op de hoogte blijven van onze activiteiten? Laat het ons weten!

* Door het versturen van dit bericht ga je akkoord met het gebruik van jouw gegevens om met jou in contact te komen.

Workshop Gezond, groen én geld

Blauw De Bilt presenteert op 11 oktober de variant van de win-win ‘’People Profit Planet’’ in de interactieve workshop Gezond, groen én geld: hoe duurzame keuzes en positieve gezondheid hand in hand gaan.
Meer informatie & aanmelden
Wat is Positieve Gezondheid?

Het concept Positieve Gezondheid van Machteld Huber helpt om het eigen potentieel helder te zien en te benutten op een wijze die zowel het individu als de gemeenschap veel oplevert. Huber liet zich tijdens de ontwikkeling van het Positieve Gezondheidsmodel inspireren door de blauwe zones: zes gebieden in de wereld waar mensen gelukkiger (en) ouder worden. Het geheim? Veelzijdige beweging, natuurlijke voeding, weinig stress, een gevoel van samen- en betekenisvol leven. Aandacht hebben voor deze sleutels levert ons het heerlijke gevoel van vitaliteit op.

Wie is Machteld Huber?

Initiatiefnemer van “Mijn positieve gezondheid” Machteld Huber is van oorsprong huisarts. Ze ontwikkelde een nieuw, dynamisch concept van gezondheid, gebaseerd op veerkracht, functioneren en eigen regie. Ze besteedde de afgelopen 30 jaar aan wat gezondheid écht is. Kijk hieronder naar haar verhaal om van heel Nederland één grote blauwe zone te maken.